Zeydan Karalar’a kayyım tehdidi!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı tehdit eden yerel gazeteci Zeki Kızılkaya görevden alınarak yerine kayyım atanabileceğini iddia etti.

Adana’da yerel bir radyoya konuk olan gazeteci Zeki Kızılkaya programda sözü Seyhan Belediyesi Kültür İşleri Müdürü olarak görev yaparken KHK ile ihraç edilen Güven Boğa’ya getirdi. Halen Zeydan Karalar’ın danışma heyetinde bulunduğunu söyleyen Kızılkaya, “danışman ekibinde yer alıyor, nerede buluştuklarını da biliyoruz” dedi.

Güven Boğa’ya yönelik yasadışı örgütlerle hareket ettiğini iddia eden Kızılkaya, Zeydan Karalar’ın HDP desteği olmadan seçimi kazanamayacağını söyleyerek şöyle konuştu; “Ayağını denk al, bunu bir ön sezi, ön uyarı olarak kabul edin. Terörle iç içe olan kişilerle birlikte olmanız sizi iyi bir yere götürmez. Sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı görevden alındı yerine kayyım atandı denilmesin.”

İL BAŞKANI ÇELEBİ’DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Zeki Kızılkaya’nın yaptığı açıklamayı CHP Adana İL Başkanı Mehmet Çelebi, “Zeydan Karalar’a çirkin tehdit!” olarak değerlendirdi.

Çelebi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları belirtti, “Biz, Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünden yola çıkarak hep demokrasiyi savunacağız. Adana halkının iradesini tehdit etmek hadsizliktir. Halkın iradesine darbe vurmaya yönelik bu zihniyet, hain Fetö taktiklerinden farksızdır.”