Şiirden dergisi onuncu yaşını kutluyor

Şiirden’in bu sayısının dosya konusu Hilmi Yavuz. Bu sayıda ayrıca Celâl Soycan’ın Sanat Eserinin Kökeni ve Kötülük Sorunu adlı yazısını okuyacağız. Bu yazıdan sonra şiir dünyasının sessiz kalmayacağını umuyoruz.

ESKİMİYEN 

Şiirden Dergisi 10. yılını bitirdi, 63. sayısıyla 11. yılı da yarıladı. Bu sayıda, Metin Cengiz’in bu defa Maharaştra eyaletinin Nagpur’a bağlı  Wardha şehrinde; Rati Saksena’nın organizatörlüğünü yaptığı Kritya Şiir Festivali ile ilgili anılarını okuyacağız. Gandhi’nin politik mücadelesine ara verip inzivaya çekildiği yerdir Wardha. Göğe doğru yükselme bahsinde birbirleriyle yarış eden büyükçe bir bahçede bir mutfak, bir tuvalet-banyo ve tek gözlü bir odadan oluşan mütevazı ve mazbut bir kulübeden dünyanın en büyük ülkelerinden birinin yönetimine giden yolu burada aldığı kararlar sağlıyor.

Şiirden Dergisi her sayıda bir şairimizi dosya konusu yapıyor, Bu sayının dosya konusu Hilmi Yavuz. Metin Cengiz sorularına Yavuz’un verdiği cevaplarda son dönem Türk Şiirinde neler olup bittiğini okuyacağız.  Ayrıca Cemil Okyay, Yavuz Özdem ve  Cafer Yıldırım’ın Hilmi Yavuz şiiri hakkındaki yazıları konuya farklı açılımlar getiriyor.

ŞİİR DÜNYASININ SESSİZ KALAMAYACAĞI YAZI

Bu sayıda Celâl Soycan’ın Sanat Eserinin Kökeni ve Kötülük Sorunu adlı yazısını okuyacağız. Bu yazıdan sonra şiir dünyasının sessiz kalmayacağını umuyoruz.

“Bazen Bir Şiir” köşesinde Yavuz Özdem, bu defa Adnan Gül’ü konuk ediyor. Ayrıca Adnan Gül, Bircan Çelik’in sorularını cevapladı. Doğan Fuat ise Emel İrtem’in duru ve anlaşılır bir dille yazdığı, yaşanan sorunları şaşırtıcı yanlarıyla ele alan şiirine odaklandı.

Bu sayıda ayrıca Mario Raul de Morais Andrade, Lavrence Ferlinghetti, Petöcz Andras, Bengt Berg, Lali Tsipi Michaeli, Agron Shele, Vanda Miksiç, Tareq Al Karmy, Odeh Amarneh, Sylvia K. Maliovski’nin şiirleri yer alıyor.