Kadın makinisti linç etmeye kalkan yobaz saldırganlara ne ceza verilecek?

eskimiyen / HABER

Ayasofya Müzesi’nin camiye çevrilmesinden sonra, dün kılınan ilk cuma namazına giden, davetli olmayan bir gurup, valiliğin seferleri durdurması üzerine yoluna devam etmeyen kadın makiniste saldırıp linç etmek istedi. Kendisini “barış”, “huzur”, “kadın hakları” dini olarak tanıtılan müslüman dininin erkek mensuplarının, neden yola devam edemediğini açıklamaya kalkan emekçi kadına konuşma izni bile vermeden kalabalık halinde saldırdı.


Görüntülerde kadın makiniste imamlarının kılıcı kadar keskin bir kin, gaddarlık ve nefretle saldıran müminlerin ellerine fırsat geçse neler yapabilecekleri de netliğiyle ortaya çıktı.

Ayasofya’da yoğunluk oluşmaması için İstanbul Valiliği’nin kararıyla metro seferlerinin durdurulmasının ardından bir kadın makinist, yolcuların saldırısına uğradı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu olaya rağmen görevine devam eden çalışanımızı tebrik ediyorum, konunun takipçisi olacağız” açıklamasını yaptı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise Twitter hesabından “Makinist Gizem kardeşimizi eşimle birlikte telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bu olayı kınıyorum. Konuyla ilgili hemen inceleme başlattım” dedi.
Bir kadın emekçinin aldığı emre uymasına tahammül edemeyerek linç etmeye kalkışan saldırganların ceza alıp almayacakları merak konusu.
Cumhuriyetin bir uygarlık projesi olan Ayasofya Kilisesi’nin müzeye çevrilmesiyle sağlanan aşama, ibadethaneye döndürülerek bu tür insan kalitesinin kullanımına verilmesi Türkiye’nin geldiği noktanın özeti olarak yansıdı.